Zoeken
  • Nickie Maes

2 verjaardagen voor de prijs van 1

Bijgewerkt op: 11 mei

9 maanden ben ik intussen aan het revalideren. Nog even en ik kan mijn "stroke anniversary" vieren...

Ja, dat is een "ding", heb ik opgemerkt in één van de vele digitale lotgenotengroepen waar ik in zit. Sommige ex-beroerte patiënten kondigen hun "stroke anniversary" met veel toeters en bellen aan en zien het als een soort van wedergeboorte, een herkansing, een "gift van god"....Anderen reageren nuchterder en maken meer tijd om stil te staan bij de progressie die ze maakten en maken een balans op van hun nieuwe leven. Meer mijn soort van "coping mechanisme ", denk ik dan.


Ik weet nog niet wat voor gevoel mij het exact zal geven en of ik er zo'n spel van wil maken. Of die "1 jaar na beroerte" zoveel aandacht zal krijgen weet ik ook niet... Ik heb die maand namelijk "twee verjaardagen" te vieren. Die bewuste maand zal mijn dertigste verjaardag vermoedelijk vooral de aandacht stelen. Mits er slechts een week tussen mijn beroerte en mijn verjaardag zit...


gif

Af en toe kruisen deze naderende verjaardagen wel al eens mijn gedachten. Vorig jaar, dit moment (pre beroerte) dacht ik mijn dertigste verjaardag nog te vieren met een verre exotische reis en/of een leuk feestje in Tram 3, een leuk café met heel toepasselijke naam in Antwerpen. Ik denk dat ik zelfs al digitale uitnodigingen aan het ontwerpen was met een cheesy opschrift zoals: "Vier mee mijn overstap naar tram 3 in Tram 3!"

Nu lijk ik die plannen stilaan opgeborgen te hebben, maar hoop ik nog steeds dat ik mijn laatste momenten als twintiger alsnog verder weg kan spenderen, ergens in het buitenland, ergens op een zonnig terras, ergens waar ik even niet geconfronteerd wordt met mijn alledaagse leven en voor heel even in volledige ontkenning kan leven.


gif

PS: ik werk volop aan een soort "behind the scènes " blog rond mijn revalidatie. Volgende keer meer!

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kerstkoorts