Zoeken
  • Nickie Maes

Brief aan mezelf.

Bijgewerkt op: 11 mei

Het is wat laat voor een Sinterklaasbrief (die zit al lang terug in de Spaanse zon) , dus heb ik besloten een brief van mezelf voor mezelf te schrijven. De laatste maanden waren heftig, het is een moeilijk traject geweest en er staat nog heel wat op til. Fysiek gaat het beter. Beter balanceren = je onderbroek kunnen aan doen zonder omvallen (niet te onderschatten).


Mentaal was het een slechte rollercoaster ride waar ik maar niet uit geraakte. Vandaar dat ik een paar opkikkers heb neergeschreven voor mezelf.


1. Wees niet zo gefrustreerd.

Laat je emoties gaan. Houd jezelf niet constant sterk. Het is OK om je kut te voelen en je mag daar ook gewoon voor uit komen.


2. Voel je niet schuldig omdat je eens absoluut niks wil doen (zelfs geen bord weg zetten in de kast) of 12u aan een stuk geslapen hebt en dan nog eens een middagdutje nodig hebt diezelfde dag.


3. Wees niet zo streng voor jezelf.

Kleine stappen gaan ook vooruit. Je hoeft niet meteen terug de ten miles te kunnen lopen, een nieuwe carrière uit te bouwen, zes hobby’s te hebben en tegelijkertijd een pinterest waardig huis in te richten.

Een rondje waggelen in het Stadspark is ook ok.


4. Wees fier op jezelf en op wat je reeds bereikt hebt. Durf terugkijken naar de reeds afgelegde weg en focus op wat WEL goed ging en gaat.


5. Geef anderen uit je omgeving wat respijt. Ze begrijpen je niet altijd, ze zeggen vaak de dingen die je net niet wil horen. Maar ze bedoelen het meestal goed. Ze weten gewoon niet beter…


6. Voel je niet schuldig omdat je contacten stilaan verwateren. Jij bent veranderd, mensen veranderen, situaties veranderen,…


7. Geef jezelf genoeg tijd, respect en credit en dan zal de rest ook wel volgen.Ik raad iedereen aan, of je het nu specifiek moeilijk hebt met iets of niet, om af en toe eens een brief te schrijven voor zichzelf. Geen schrijver? Gewoon al eens even stilstaan en jezelf even tijd geven, overlopen wat je goed hebt gedaan ipv altijd focus te leggen op wat beter kan, kan al deugd doen. Beloon jezelf eens met iets wat voor jou werkt… een uurtje extra slaap, een dagje vakantie, een paar repen chocolade, een fles wijn, Friends-afleveringen… Wees creatief in deze corona (huidhonger/fucking irriterende mondmaskers/ gebrek aan ontspanning/wildgroei kapsel)-tijd.


Want iedereen kan af en toe wel eens een schouderklopje gebruiken.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kerstkoorts