Zoeken
  • Nickie Maes

Denken en doen

Als ik schrijf dan denk ik en als ik denk dan schrijf ik. Denken en schrijven gaan vaak hand in hand. Mijn blog is mijn therapie, mijn ultieme moment voor zelfreflectie en veel “aha”-momentjes. Ik kan het anderen alleen maar aanraden om ook op zoek te gaan naar de dingen waardoor zij kunnen nadenken en reflecteren. Dit kan van alles zijn; wandelen, schilderen, losgaan op jouw ‘guilty pleasure’ liedjes, koken, kijken hoe er gekookt wordt, een tv-serie ‘bingen’,… Er zijn geen standaarden; wat voor jou werkt, werkt en dat is dan dik oké.


gif

En hoewel ik er zeker voldoening uithaal om zo veel te denken, wilde ik toch ook meer met mijn gedachten doen dan ze enkel neerschrijven. Ik heb vaak ingevingen op de meest random momenten. Zo wandelde ik laatst voorbij het treinstation en zag ik een paar mensen heel enthousiast met hun rugzak gepakt en gezakt opstappen. Zij gingen duidelijk ergens naartoe. Misschien een weekendje naar een modderige camping van een of ander festival of misschien wel backpacken in Zuid-Amerika. Ik zal het in ieder geval nooit weten, maar het gaf me meteen een flashback naar hoe ik vroeger zelf op reis ging. En toen trakteerde mijn brein me op mijn eigen rit met allerlei bipolaire gedachten als tussenstop. Get on board of the brain train!


gif

Het maakte me eerst triest, dan weer kwaad, teleurgesteld, wanhopig, terug triest en dan plots nam mijn koppigheid de hoofdrol in: “Verdomme, ik wil dit ook.” En voilà; zo ging ik terug meer denken over groepsreizen voor mensen met NAH. Maar dit keer wilde ik hier ook iets mee doen. Ik wil hier actief mee aan de slag gaan en reisorganisaties aanspreken om te bekijken of inclusief reizen ook specifiek voor mensen met NAH een mogelijkheid kan zijn. Maar enkel mijn visie en input over dit soort reis op maat is niet genoeg. Ik heb de hulp van alle NAH’ers nodig die eventueel ook graag op (groep) reis zouden gaan. Dus ik maakte een enquête op om te peilen wat de verwachtingen en mogelijkheden zijn. Hoe meer input, hoe beter!Wil jij ook meehelpen? Vul dan de enquête in via deze link: bit.ly/reizenmetnahEn wie weet waar deze zotte gedachtetrein ons ooit weer kan brengen.

Enkel denken brengt jou waarschijnlijk niet in een andere omgeving. Enkel doen geeft jou waarschijnlijk geen mentale uitdaging. Het is pas als de twee gecombineerd worden dat je echt ergens heen gaat; mentaal én fysiek. Denken én doen. 😉


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vrijspraak

Maskers af.