Zoeken
  • Nickie Maes

Iedereen dokter.

Bijgewerkt op: 11 mei

Als er al een dokterstekort zou zijn in dit land, dan is het bij deze in een ideale wereld op wonderbaarlijke wijze opgelost!


Plots hebben namelijk heel veel mensen minimum 7 jaar geneeskunde gestudeerd en hebben zij hun eigen theorie over jouw gezondheid. Over wat JIJ (niet) zou moeten/kunnen/mogen doen. Over hoe JIJ er (niet) mee moet omgaan. Veel verschillende meningen/adviezen(?) op basis van: “want ik heb eens gelezen dat…”, “….bij mijn nonkel Freddy was dat wel/niet zo”, “ik heb eens horen zeggen dat…” De ene al wat dwingender of absurder dan de andere.


En in het begin kon ik uitwendig nog vriendelijk glimlachen en deze “meningen” bekijken als een poging om te kunnen meepraten over “mijn topic” terwijl ik inwendig aan het overkoken was.


Maar ik zit er al te lang in nu. Bij mij is het geen korte momentopname. Ik word er elke dag opnieuw mee geconfronteerd. En als ik weer eens de trap in mijn eigen huis niet

deftig af geraak, als ik weer eens een mentale crash heb, besef dat mijn “rijk der vrijheid” nog heel veraf is, er nog zoveel zaken heel erg onzeker zijn, wel dan borrelt er telkens iets bij mij en dan heb ik letterlijk NIKS aan die ene mening, misschien zelfs lichte vorm van kritiek.


Dit gaat dan ook niet over een gebroken been dat wel eens geneest. Dit gaat over mijn gezondheid, mijn lichaam, mijn situatie van zoveel maanden terug en nu, mijn hersteltraject, mijn fysieke en economische vrijheid, mijn toekomst,… En blijkbaar is het veel onzekerder en complexer dan eerst gedacht mits de “echte dokters” er niet eens een antwoord voor weten en me letterlijk niks kunnen garanderen. Ja, ik herstel, misschien zelfs voor 85%, maar neen, niks is zeker en zonder duidelijke oorzaak kan er niet uitgesloten worden dat dit nog eens gebeurt.


Die “iedereen dokter”- trend is niet enkel van toepassing voor mijn hersenletsels. We zien dit trouwens ook bij de huidige pandemie. Plots is iedereen vaccinoloog of immunoloog. Plots weten anderen wat het beste is voor henzelf, maar ook voor jou! Plots lijken ze ook ineens toekomstvoorspeller te zijn.Wel, die toekomstvoorspellers mogen anders wel wat meer beursgerichte informatie geven for a change. Call me…


Laat het een voorzichtig algemeen advies zijn van mijn kant uit: “Het is een fijn gebaar dat je wil meepraten over de (medische) situatie van iemand, maar wees aub extra voorzichtig met conclusies trekken, meningen vormen, kritiek uiten, etc… Bij veel (gezondheid)situaties zie je immers alleen maar het tipje van de ijsberg.50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kerstkoorts