Zoeken
  • Nickie Maes

Mystery diagnosis.

Als je eens ziek of werkloos hebt thuis gezeten, heb je het tv-programma “mystery diagnosis” ongetwijfeld al eens zien passeren op een doordeweekse middag.. Een typisch Vitaya-programma met dramatische montage en mensen die emotioneel vertellen over hun mysterieuze aandoening.


Wel, ik zou blijkbaar perfect kunnen meedoen met het volgende seizoen. Ik vond de mensen die aan dit programma meededen altijd aanstellers. Als in ” je leeft toch nog, ga verder met je leven”.


Maar nu begrijp ik hun frustraties en angsten zeker en vast.

Want ook neuroloog nummer 6 heeft nog geen pasklaar antwoord op “hoe dit toch met mij is kunnen gebeuren”. Ze weten nu vooral hoe het NIET is gebeurd. Maar voorlopig is het dus ook voor de dokters een mysterie. Er komen nog een paar extra tests om nog een paar zaken uit te kunnen sluiten. Maar deze breindokter was meteen vrij eerlijk en zei direct dat er zeker een kans is dat ze de oorzaak nooit gaan vinden. Uiteraard jammer, mits dit intussen beroerte nummer 3 is en dit ‘feestje’ zich dus wel es vaker ongewenst afspeelt in mijn brein. Op een van de vele MRI scans konden ze namelijk zien dat ik in het verleden nog eens twee beroertes heb gehad op andere plaatsen in de hersenen. Deze verliepen dan onopvallender en met minder zichtbare gevolgen dan de laatste..

Wat kan ik intussen dan wel doen?

Wel, verder gaan met mijn leven. Dat vooral. Herstel en revalidatie zijn prioritair.


En preventief levenslang ‘oude mensen medicatie’ innemen zoals bloeddrukverlagers en bloedverdunners. Die laatste zijn wel wat tricky. Voortaan vooral niet meer in de vingers snijden tijdens het koken. Dat kan anders wel eens extra lastig worden als je bloed niet meer stolt.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven