Zoeken
  • Nickie Maes

Slechtste leerling van de klas.

Bijgewerkt op: 29 jun. 2021

Linkerarm is de slechtste leerling van de klas. Bij iedere oefening faalt ie: te laat, te traag, te zwak…


Dan denk je bij de zoveelste ‘strek, maar trek je schouder niet uit de kom’-oefening: ” Dit is toch goed?” Totdat je je rechterarm strekt en die makkelijk én stabiel 20cm hoger gaat. Uitslover….

Linkerarm en hand zijn niet meer zo sympathiek en het lijkt alsof mijn hersenen die kant al hebben opgegeven. Volgens de kinesist kan het dat je hersenen gaandeweg die kant “vergeten ” omdat je lichaam intussen zijn plan trekt en gewoon alle linkerhelfttaken nu dirigeert aan de rechterkant.

Praktisch voorbeeld: ik had nog een uurtje tijd op de kamer voor ik naar therapie moest. Ik dacht : “Ok, ik neem een tas koffie in het ene hand, boek in het andere. Niet moeilijk, toch?” je voelt het al aankomen waarschijnlijk… 5 minuten later zat ik helemaal onder de (gelukkig ) inmiddels lauwe koffie: gezicht, tshirt, arm, stoel,…

Jah, dat ontspanningsmoment was snel voorbij. Multitasken is voorlopig dus nog een utopie.

Linkerbeen doet beter zijn best. Naar mijn gevoel wandel ik nog altijd idioot, maar de kinesisten zien verbetering en geloven erin. Nu ik zelf nog.10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven